Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Oh, wat mis ik dat toch...

Oh, wat mis ik dat toch...

25 december 2020 13:00


Maandagochtend. De werkweek is weer begonnen. Kees Brevé slingert een bericht in de app. Wie er aanstaande zaterdag allemaal mee doen, uit bij VVAC. 45 spelers en 8 leiders in de groepsapp. We zullen er vast wel weer 12 op kunnen trommelen. Hopelijk hoeft Harald niet te jagen want dan moeten we zelf vlaggen. Gelukkig spelen we uit, zij regelen een scheids.

- Donderdagmiddag, we hebben er al 10. Er moet nog getraind worden en Kees moet nog in overleg. We komen vast wel op 12. Sommige spelers reageren altijd wat later, dus het komt vast goed.

- Vrijdagmorgen appt Kees de definitieve lijst, we hebben er 13. Wat een weelde. Half 1 spelen, 11 uur aanwezig. "Heel de zaterdag weer kwijt aan de voetbal" hoor je moeders de vrouw denken...

- Zaterdagochtend, niet vergeten te pinnen want anders kunnen we niet meelappen. Alvast even de tas inpakken en lucht in de bandjes. Weerbericht checken: hmm een paar spatjes regen, laat ik maar rechtstreeks gaan. Uiteindelijk gaat bijna iedereen rechtstreeks.

- 12 uur, we zijn pas met 6 in de kleedkamer. 3 man staan nog te roken buiten en 1 iemand zit nog te kleien in de kantine. Kees vertelt alvast de opstelling en de rest komt ook binnen.

- Het is vechten om de grote shirts en we hebben maar net genoeg broekjes en kousen. Theo zet George Michael aan en de meeste smeren nog wat vaseline op hun tepels tegen de schrale shirts.

- We lopen het veld op in de wind en regen. Sportpark de Put; we vragen ons in hemelsnaam af wat we hier doen. Waarom wordt er toch niet doorgevoetbald in de zomer? Nog 5 minuten tot de aftrap, even heel snel heen en weer om op te warmen. Een schot tegen een veel te zachte bal.

- De scheids blaast dat we gaan beginnen. We leggen even snel aan Harald uit dat we vandaag niet op buitenspel stappen. Het is weer ouderwets Schelluinse school. Alleen maar lange ballen op van Hemert die niet kan koppen en die je al heel zijn leven in zijn voeten moet aanspelen.

- Rust, het is nog 0-0. Snel even een peukie doen voor wat extra lucht en je smoel branden aan veel te hete thee. Aanwijzingen zijn niet meer nodig, we zijn inmiddels al zo ervaren. Kees past een paar wissels toe, hopen dat we een goaltje kunnen maken.

- De scheids komt ons halen en na 60 minuten is het beste er wel af. Geen bal komt nog aan. Aannames lukken niet meer. Her en der wat kramp. Ook bij VVAC. Het blijft 0-0, maar de belangrijkste pot moet nog beginnen. De derde helft. Kees is al naar de kantine gesneld voor een kratje pils.

- We evalueren de wedstrijd en er vallen allerlei tactische termen. Doordekken, schuin vrijlopen, tussen de linies spelen. We moeten er hard om lachen, want in gedachte zijn we nog steeds van die grote talenten. We zouden ook moeten gaan trainen, dat zou ons goed doen.

- Er heerst rauwe dorst, er wordt gevochten om het laatste pintje. Opnieuw lappen voor een nieuw kratje, en we moeten ook nog wasgeld betalen... Ondertussen heeft Robert ACDC aangeslingerd. We kunnen elkaar amper nog verstaan. In de kleedkamer is het mistig van de rook. Er wordt licht aanstalten gemaakt om te douchen, maar er wordt toch nog even gewacht als Kees binnenkomt met het 2e kratje. Verse pils, heerlijk. De muziek gaat wat harder en er wordt een beetje meegezongen.

- De alcohol begint al in te dalen. Kees sommeert iedereen om zijn kleding uit te doen want hij moet de tas nog wegbrengen en wil daarna nog even naar de kantine op Scalune.

- Langzaamaan is iedereen zover en begeven we ons richting de parkeerplaats. Op naar huis, het zal wel weer friet worden... daarna bankzaken en ‘Ik hou van Holland’ achter de ogen bekijken.

- Morgen maximaal spierpijn en vreugde dat er een trapleuning is in huis. Jammer genoeg maandag weer werken... en waar blijft nou dat bericht van Kees over de volgende wedstrijd? Als het goed is spelen we thuis, dan zullen we er wel 18 hebben.

Oh, wat mis ik dat toch! Hou vol jongens en blijf gezond! 2021 wordt fantastisch, hopelijk stuurt Kees ons snel weer een bericht.

Fijne dagen 🎄

Emiel

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

*/